fbpx

Kom i gang med B2B videomarkedsføring

 

Tip: Start med video interview (5 steps)

 

Synes du at det er svært at få hul på bylden med hvilket video-content du skal lave? – Så start med et videointerview til ens videomarkedsføring.

Har i lanceret et nyt produkt, vil i have en udtalelse fra en kunde eller noget helt andet? Her er en hurtig guide til, hvordan man laver et videointerview:

 

Step 1

Hvad får kunden ud af videoen?

Hvad vil du gerne have at kunderne får ud af videoen?  Sæt dig i dine kunders sted og forsøg at tænke som dem. Du kan med fordel stille dig selv spørgsmålene:

  • Hvorfor vil kunderne se din video?
  • Hvad gør videoen interessant?
  • Hvad får kunderne ud af videoen?

 

Step 2

Stil åbne spørgsmål

Ved at stille åbne spørgsmål åbner man samtalen op og undgår ja/nej svar. Det medfører samtidigt, at personen, som bliver interviewet, ikke føler at det er et forhør og dermed føler sig mere tryg ved situationen. Brug de klassiske HV- spørgsmål: hvem, hvor, hvad, hvorfor, hvordan, hvilke, hvorledes og hvornår.

Eksempel:

  • (rigtigt)”HVORFOR kan du godt kan lide at arbejde her?”
  • (forkert) ”Kan du godt lide at arbejde her?”

 

Step 3

Giv videoen liv med dækbilleder

Dækbilleder er klip, som f.eks. viser virksomhedens omgivelser, lokaler, ansatte mm. Her er det en god ide at filme dækbilleder, som passer ind til det interviewet omhandler for at understrege budskaber eller sammenhængen i det interviewpersonen fortæller og det man ser. Dette øger både forståelsen, budskabets indhold og interessen for at se videoen til ende. Videomarkedsføring handler om interessant og relevant indhold.

Eksempel på gode klip:

  • Klip der viser det omtalte i interviewet
  • Indsamling af smil og glæde blandt kollegaerne – lad kameraet rulle og fang den gode stemning.
  • Medarbejdere i arbejde (ved computeren, på lageret, i mødelokale, ved whiteboard tavle mm.)
  • Virksomhedsbygningen
  • Tænk ud af boksen. Prøv dig frem med nogle forskellige vikler og brug din fantasi!

 

Step 4

Lys

Lyset er vigtigt, da det bl.a. giver mere liv i billedet og nemmere at redigere. Har du ikke en professionel lysopsætning, så brug det naturlige lys. Lav interviewet i et lokale med meget lysindfald fra vinduespartier eller udenfor, hvis vejret tillader det. Resultatet bliver mærkbart bedre!

 

Step 5

Lyd og undertekster

Speaken er en stor del af videoen, eftersom det er herigennem budskabet bliver formidlet. Sørg for at bruge en mikrofon, så lydoptagelsen er klare og tydelige. Man behøver ikke købe den dyreste på markedet for at få en anstændig og klar lyd til sin videomarkedsføring.

Vigtigt: Husk undertekster! Størstedelen af seerne har ikke slået lyd til når de ser din video.

 

 


 

God fornøjelse med din video!

 

Har du brug for hjælp?

I Flying Media er vi vilde med at producere værdiskabende videocontent. Det kan være alt fra en kort video til sociale medier til større reklameproduktioner, og alt derimellem. Vi står vi klar til at hjælpe dig gennem hele processen. Klik ind på vores hjemmeside og fortæl om din næste videoidé. Flying Media